«
  1. Anasayfa
  2. Magazin
  3. SOCAR Türkiye Ar-Ge, dünyada “ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi" alan ilk şirket oldu

SOCAR Türkiye Ar-Ge, dünyada “ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi" alan ilk şirket oldu

socar-turkiye-ar-ge-dunyada-iso-56002-inovasyon-yonetim-sistemi-belgesi-alan-ilk-sirket-oldu.jpg

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon A.Ş., dünyada ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi’ni endüstride alan ilk şirket oldu. Belge, SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon A.Ş. Genel Müdürü Bilal Guliyev’e Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından takdim edildi.

Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarıyla, dünyada İnovasyon Yönetim Sistemi Belgesi’ni endüstride alan ilk şirket oldu. Sürdürülebilir kurumsal inovasyon yönetimini tescilleyen bu belge, SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon A.Ş. Genel Müdürü Bilal Guliyev’e, 9. Ar-Ge ve Tasarım Merkezi ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından verildi.

SOCAR Türkiye, komitede Türkiye adına aktif rol alarak ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi standardının hazırlanma sürecine büyük katkı sağladı.

Paydaş fikirlerini etkin değerlendirerek inovasyonun bir kurum kültürü olmasını destekleyici sistemler hayata geçiren SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon A.Ş., bu standardın hazırlanma ve uygulama sürecinde gösterdiği başarı ile Türkiye ve dünyada öncü oldu. Türkiye’de inovasyon ve kalite yönetim sistemleri alanında önemli bir kilometre taşı olan bu başarı sonraki çalışmalar için de ilham verici oldu. 

Belgeyi takdim eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, endüstride İnovasyon Yönetim Sistemi belgelendirmesini dünyada ilk alan firma olan SOCAR Türkiye’yi inovasyona verdiği önemden dolayı tebrik etti.

SOCAR Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi, Petkim’in 51 yıllık Ar-Ge tecrübesini tüm gruba yaymak üzere Aralık 2019’da kuruldu. SOCAR Ar-Ge’nin kuruluş amacında SOCAR Türkiye’nin tüm paydaşları için yenilikçi, sürdürülebilir, çevre dostu ve pazar odaklı ürün, süreç, katalizör ve dijital teknolojiler üretmek, üretim süreçlerini iyileştirmek ve geliştirmek yer alıyor. SOCAR Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi’nde yürütülen 39 proje bulunuyor. SOCAR Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi, 5 projesiyle Avrupa Birliği tarafından fonlanmaya hak kazandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Basın Bildirisi Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *