«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Esor Investments’tan 1 ayda 2’nci yatırım!

Esor Investments’tan 1 ayda 2’nci yatırım!

esor-investmentstan-1-ayda-2nci-yatirim.jpg

Giyilebilir teknolojiler geliştiren Thread In Motion’a 1 milyon 750 bin dolar yatırım

 

Türkiye'de; Arute Solutions, Segmentify, Prisync ve Vispera girişimlerinin yatırımcısı olan Esor Investments, bir ay içerisinde ikinci yatırımını yaptı. Giyilebilir teknolojiler alanında faaliyet gösteren Thread In Motion, Esor Investments’tan 1 milyon 750 bin dolar yatırım aldı. Bu yatırım ile Thread In Motion’ın değeri 500 milyon TL’yi geçmiş oldu. Esor Investments Kurucu Ortağı Şevki Kuyulu, “Thread In Motion, operasyonel verimliliği artırmak için giyilebilir teknolojiler geliştiriyor. Dünyada çok önemli müşterileri bulunuyor. Biz de Esor Investments olarak, Thread In Motion’ın özellikle yurtdışında çok başarılı olacağını düşünerek 1 milyon 750 bin dolar yatırım kararı aldık” dedi.
 

Giyebilir teknolojiler artık günümüzde her alanda karşımıza çıkıyor. Girişim sermayesi yatırım firması Esor Investments’ın yeni yatırımı da bu alanda gerçekleşti. Üretim ve lojistik alanında operasyonel verimliliği artırmak için tasarlanmış giyilebilir teknolojiler geliştiren Thread In Motion, Esor Investments’tan 1 milyon dolar yatırım aldı. Bir ay gibi kısa bir sürede iki farklı girişime yatırım yapan Esor Investments’ın bugüne kadar yaptığı toplam yatırım miktarı, 280 milyon TL’yi geçti.

 

Lojistik, perakende, otomotiv-ithalat, havacılık ve beyaz eşya olmak üzere altı farklı sektör için tasarlanmış giyilebilir teknolojiler geliştiren Thread In Motion isimli şirket ile 1 milyon 750 bin dolarlım bir yatırım anlaşması gerçekleştiren Esor Investments, 1 milyon dolarlık yatırımını gerçekleştirdi. Esor Investments Kurucu Ortağı Şevki Kuyulu, taahhüt ettikleri 750 bin dolarlık yatırımı da 2023 yılının ocak ayında yapacaklarını açıkladı.

 

220’DEN FAZLA MÜŞTERİSİ VAR

Kuyulu, “Thread In Motion, endüstriyel giyilebilir teknolojiler ve bunlarla entegre yazılımlar geliştiren bir firma. Altı farklı sektörde hem Türkiye’de hem de dünyada önemli şirketlerin tedarikçisi olarak operasyonel verimliliği artırmak için tasarlanmış giyilebilir akıllı teknolojiler geliştiriyorlar. Dünya genelinde 25 küresel iş ortağı ve 220’den fazla müşterisi olan Thread In Motion, bu nedenle bizim ilgimizi çekti. Bir ay gibi kısa bir zamanda ikinci yatırımımızı yaptık. Hem Thread In Motion’a hem de makine öğrenmesi, giyilebilir teknolojiler ve e-ticaret alanında girişimlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

“8 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ”

Thread In Motion kurucu ortağı ve CEO’su Kadir Demircioğlu ise 1 milyon 750 bin dolarlık yatırımla birlikte yeni teknolojiler geliştireceklerini belirtti. Bu yatırımla birlikte, şirket değerlerinin 500 milyon TL’yi geçtiğini açıklayan Demircioğlu, “Thread In Motion olarak, endüstriyel giyilebilir teknolojiler ve entegre yazılımlar geliştiriyoruz. Almanya ve İngiltere başta olmak üzere toplamda sekiz ülkeye ihracat yapıyoruz. Geliştirdiğimiz yazılım platformu sayesinde veri analizi de sağlayarak lojistik sektöründe tüm süreçleri optimize etmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Ürünleriyle ilgili de bilgi veren Demircioğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Lojistik operasyonlar için en iyi giyilebilir çözüm aracı olan Glogi’yi ürettik. Glogi, ölçeklenebiliyor, tüm sistemlerle uyumlu çalışabiliyor ve iki el de serbest olacak şekilde kullanım kolaylığı sağlayarak operasyonların süresini yarı yarıya azaltıyor. Tek bir şarj ile 3 bin taramaya kadar ve 10 saat boyunca işlem gerçekleştirebilen Glogi, altı aya kadar kullanılabiliyor ve tüm rakiplerinden çok daha uzun dayanıklılığa sahip. Kalite kontrol operasyonları için giyilebilir bir cihaz olan Iwos isimli ürünümüz ise operasyonel hataları minimuma indirerek süreci mükemmelleştiriyor. Böylece, operasyon sürelerini yüzde 55 oranında düşürüyor ve önemli tasarruf sağlıyor. Iwo ismini verdiğimiz diğer bir ürünümüz ise daha hızlı ve hatasız montaj sağlanmasına destek oluyor. Diğer barkod okuyucuların aksine eldiven olarak giyilebilen Iwo, al-bırak yapmaksızın iki el de serbest olacak şekilde kullanım kolaylığı sağlayarak operasyonların süresini yarı yarıya azaltıyor. Ağırlığı 35 gram olan IWO, diğer parmak okuyuculara göre çok daha kolay kullanım özelliğiyle de öne çıkıyor.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Basın Bildirisi Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *