«
  1. Anasayfa
  2. Spor
  3. Eker I Run, her yıl yapılan Yardımseverlik Koşusu ile STK’ların projelerine kaynak yaratmaya devam ediyor

Eker I Run, her yıl yapılan Yardımseverlik Koşusu ile STK’ların projelerine kaynak yaratmaya devam ediyor

eker-i-run-her-yil-yapilan-yardimseverlik-kosusu-ile-stklarin-projelerine-kaynak-yaratmaya-devam-ediyor.jpg

9. Eker I Run katılımcıları, iyilik peşinde koşarak ritmini yakalayacak

 

Eker Süt Ürünleri tarafından düzenlenen 9. Eker I Run Koşusu, sporseverleri 2 Ekim 2022 tarihinde Bursa Eker Meydanda ağırlamaya hazırlanıyor. Koşu dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Eker I Run; sporu, sağlıklı yaşamı, eğlenceyi ve iyiliği bir araya getirerek bir yarıştan fazlasını sunuyor. Organizasyonun en önemli parçalarından biri olan Yardımseverlik Koşusu ile STKların projeleri için kaynak yaratılıyor. 2018'den bu yana 23 farklı STK için toplam 1.079.866 TL bağışın toplandığı, Adım Adım aracılığıyla gerçekleşen Eker I Run Yardımseverlik Koşusu ile iyiliğin ritmi yakalanıyor.  

 

Dokuzuncu yılında Ritmini Yakala” mottosuyla yapılacak olan Eker I Run, Uludağ'dan Bursa'ya uzanan keyifli parkuru ve nitelikli organizasyon yapısıyla sporculara ve izleyicilere unutulmaz bir yarış deneyimi yaşatacak.  

 

7'den 70'e her yaştan katılımcıyla gerçekleşen Eker I Runda; profesyonel koşucuların yanı sıra koşu sporuna ilgi duyanlar da yer alabiliyor. 42K Maratonu, 15K, 5K, Paten, Özel Sporcular Koşusu ve 6-12 yaş aralığındaki çocukların katılacağı Minik Adımlar Koşusunun yapıldığı Eker I Run kapsamında; Adım Adım oluşumu iş birliği ile Yardımseverlik Koşusu da düzenleniyor. 

 

Yardımseverlik Koşusu ile STKların projeleri için kaynak yaratılacak

 

Tüm dünyada sivil toplum kuruluşlarını desteklemek için kullanılan kaynak geliştirme yöntemlerinden biri olan Yardımseverlik Koşusu, Eker I Run’ın da en değerli parçasını oluşturuyor. Yardımseverlik Koşusuna katılan koşucuların ve bağışçıların desteği ile birlikte Adım Adım çatısı altındaki STK'ların toplumsal değer yaratan projeleri için kaynak yaratılıyor.

 

9. Eker I Run kapsamında gerçekleşecek Yardımseverlik Koşusuna her yıl olduğu gibi Eker, Adım Adım ve STKlar büyük bir heyecanla hazırlanıyor. Bu yıl Yardımseverlik Koşusunda daha fazla gönüllü koşucunun çabasıyla; çocuklardan gençlere, kadınlardan doğaya kadar destek bekleyen binlerce faydalanıcıya kaynak yaratılması hedefleniyor.

 

Gönüllü koşucular, “İPK – İYİLİK PEŞİNDE KOŞ” (ipk.adimadim.org) Platformu'ndaki STK projelerini inceleyerek, seçtikleri projeyle kendi kampanyalarını oluşturduktan sonra STK adına bağış toplayabiliyor. 

 

 

Şimdiye kadar 23 farklı STK için 1.079.866 TL bağış toplandı 

 

Eker I Run’ın Adım Adım ile gerçekleşen Yardımseverlik Koşusu yolculuğu büyüyerek devam ediyor. Yardımseverlik Koşusu aracılığıyla son olarak 2021 yılında 382 gönüllü koşucu ve 2.737 bağışçının katkılarıyla, 18 STK için 333.690 TL bağış toplandı.  Eker I Run'da 2018'den bu yana; Adım Adım bünyesinde yer alan 850 koşucu ve 10.278 bağışçı ile 1.079.866 TL toplanarak 23 farklı STK'ya kaynak oluşturuldu.

 

Adımlar yine iyilik peşinde atılacak

 

9. Eker I Runda da adımlar yine iyilik peşinde atılacak. Gönüllü koşucular, açılan Yardımseverlik Koşusu kampanyaları ile STKların özel olarak geliştirilen projeleri için bağış toplamayı hedefleyecek.

 

9. Eker I Run'da iyilik adımları şu dernekler için atılacak: 

 

AKUT Arama Kurtarma Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Hayata Destek Derneği, Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (LÖDER), Gönüllü Hareketi, İlgi Otizm Derneği, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Köy Okulları Değişim Ağı (KODA), Koruncuk Vakfı, Paylaşımcı Toplum Derneği, SMA Hastalığı İle Mücadele Derneği (SMADER), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), TEMA Vakfı, Türk Eğitim Vakfı (TEV), Tohum Otizm Vakfı, UNICEF, Türk Eğitim Derneği.

 

 

9. EKER I RUNDA YARDIMSEVERLİK KOŞUSU YAPACAK STKLARIN PROJELERİ:  

 

AKUT- Her Adım Bir Hayat Projesi

 

Tamamen gönüllük esasına dayalı bir sivil toplum kuruluşu olan AKUT Arama Kurtarma Derneği; dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel gibi doğal afetlerde ve büyük kazalarda zor durumda ya da mahsur kalan canlıların hayatını kurtarmak için çıktığı arama-kurtarma operasyonlarının maliyetlerini karşılamayı amaçlıyor. En az 1 canlı kurtarmak için çıkılan 1 arama-kurtarma operasyonunun ortalama maliyetinin 6.000 TL olduğu belirtiliyor. "Her Adım Bir Hayat Projesi" için 40 katılımcının desteği ile 60.000 TL bağış tutarı hedefleniyor.

 

ÇYDD – Bir Işık da Siz Yakın Projesi

 

Çağdaş Türkiyenin gelecek güvencesi misyonu ile 1989 yılında kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), "Bir Işık da Siz Yakın!" söylemiyle üniversite burs projesi gerçekleştiriyor. Dernek, "Bir Işık da Siz Yakın!" projesiyle, eğitimdeki fırsat eşitsizliği nedeniyle eğitimlerini devam ettirmekte zorlanan üniversite öğrencilerine, ağırlıklı genç kız öğrenciler olmak üzere, burs desteği sağlıyor. Bir üniversite öğrencisinin bir yıllık burs bedeli 4.500 TL. ÇYDD, projesi için 50 katılımcının desteği ile 50.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

Hayata Destek Derneği – Bu Çantalarda Gelecek Var! Projesi

 

Doğal ve insan kaynaklı afetlerden etkilenen toplumların temel haklarına erişimini sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Hayata Destek Derneği, Eker I Run kapsamında bağış topluyor. Dernek, "Bu Çantalarda Gelecek Var!" projesi ile afetlerden etkilenen ya da afet koşullarında yaşamak zorunda kalan çocukların temel eğitim ve hijyen malzemelerine erişimine destek oluyor. Bağışlar sayesinde okul malzemesi içeren OKİ ve temel hijyen malzemesi içeren HİJİ ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşıyor. 1 OKİ ve HİJİ çanta bedeli 750 TL. Hayata Destek Derneği, 10 katılımcının desteği ile 7.500 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

Bursa LÖDER – Kanserli Çocuklar Sağlığa Ulaşsın Projesi

 

Kanserli çocuklara yardım amacı ile kurulmuş bir dernek olan Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (LÖDER); "Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği"ne başvuran olguların sorunlarını çözmek için projeler üretiyor. LÖDER, maddi yetersizlikler yüzünden kalacak yer bulamayan Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Hastanesinde tedavi gören ve kemik iliği nakli için şehir dışından gelen çocuklara ve ailelerine yine kanser tedavisi gören yetişkin hastalara Konuk Evini ücretsiz hizmete açıyor. Bir hastanın ailesiyle beraber konuk evinde ağırlanmasının 350 TL'lik bir bedeli bulunuyor. LÖDER, 50 katılımcının desteği ile 100.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

Gönüllü Hareketi – Tek Yaşayan Kadınlara Destek Projesi

 

Gönüllü Hareketi, özellikle gençlerde gönüllülüğü yaşam tarzı haline getirmek ve toplum genelinde sivil toplum duyarlılığı oluşturma sorumluluğu ile yerel, ulusal ve uluslararası faaliyetler sürdürüyor. Kurduğu Gıda Bankası ile ekonomik açıdan zorluk çeken bireylere düzenli gıda, giyim ve temizlik ürünü desteği veren sivil toplum kuruluşunun yararlanıcılarının önemli bir kısmını tek yaşayan kadınlar (anneler) oluşturuyor. Gönüllü Hareketi, yoksullukla mücadele eden kadınlara destek oluyor. 1 kadının Gıda Bankası'ndan 1 yıllık destek almasının bedeli ise 3000 TL. Gönüllü Hareketi 30 katılımcının desteği ile 30.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

İlgi Otizm Derneği – Otizme İlgili Ol Projesi

 

İlgi Otizm Derneği, otizm tanısı almış ancak maddi yetersizlikler nedeniyle ihtiyacı olan özel eğitimi alamayan çocuklara bünyesinde kurduğu okulunda eğitim desteği vererek otizmli çocuklara ve ailelerine yardımcı oluyor. Dernek, ücretsiz aile eğitimleri ve psikolojik danışmanlık hizmeti de veriyor. 1 çocuğun 1 yıllık özel eğitim maliyetinin 90.720 TL, 1 seans eğitim bedelinin ise 378 TL olduğu belirtiliyor. İlgi Otizm Derneği, 50 katılımcının desteği ile 90.720 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

KAÇUV – Umutlu Kutular Projesi

 

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV); maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlayarak, kanserle mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamı sağlıyor. Vakıf, Umutlu Kutular Projesi ile kanser tedavisi gören çocukların ve ailelerinin sosyo-ekonomik olarak yaşadıkları sorunlara destek olmayı ve temel ihtiyaçlarını karşılayarak tıbbi tedavi sürecine odaklanmalarını hedefliyor. Proje sayesinde gıda, hijyen ve etkinlik setlerinden oluşan Umutlu Kutuları daha çok aileye ulaştırılabilecek. KAÇUV, 25 katılımcının desteği ile 30.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

KEDV – Birkaç Küçük Adım Bir Sürü Güçlü Kadın Projesi

 

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), 1986 yılından bu yana dar gelirli kadınların yaşam kalitelerini ve ekonomik durumlarını iyileştirmelerine destek olmak ve yerel kalkınmadaki liderliklerini güçlendirmek amacıyla çalışıyor. Salgın ve beraberindeki ekonomik krizin kadınların bakım yüklerini artması, işsiz bırakması, küçük ölçekli işlerini kapatmalarına neden olması KEDV'i çözüm bulmak için harekete geçiriyor. KEDV, hayatı dönüştürmeye devam eden kadınların girişimlerini uzmanlık, eğitim, finansman, ürün/iş geliştirme, pazarlama ile desteklemek hedefiyle "Birkaç Küçük Adım Bir Sürü Güçlü Kadın Projesi"ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında, her 3000 TL bağış ile 1 kadına üretime devam edebilmesi için eğitim ve teçhizat desteği verilecek. KEDV, 40 katılımcının desteği ile 45.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

KODA – Köyde Daha İyi Eğitim için Aile Çalışmaları Projesi

 

Köy Okulları Değişim Ağı (KODA), köylerde çalışan, motivasyonu yüksek öğretmenler ile onlara destek olmak isteyen gönüllülerin köy okullarında sürdürülebilir değişim yaratmak amacıyla bir araya geldikleri bir girişim olarak faaliyet gösteriyor. Köylerde yaşayan çocuklar eğitim süreçlerinde öğretmenden sonra en çok ailelerinin desteğine ihtiyaç duyuyor. KODA, eğitim buluşmaları yoluyla hem bireysel hem aile içi konularda köylerde yaşayan anne ya da babaların güçlenmelerini ve çocuklarının eğitim süreçlerini desteklemelerini amaçlıyor. 1 anne ya da babanın 5 haftalık eğitim modülüne katılmasının bedeli ise 1656 TL olarak belirleniyor. KODA, 100 katılımcının desteği ile 160.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

Koruncuk – Eğitime El Ver Hayalim Gerçek Olsun Projesi

 

Koruncuk Vakfı, sosyo-ekonomik açıdan eğitime erişimleri ve temel ihtiyaçları risk altındaki kız çocuklarına, "akademik başarı önkoşulu olmaksızın" ortaokuldan üniversiteye kadar barınma ve bakım hizmeti sunarak, üniversite eğitimlerini ve mesleki gelişimlerini destekliyor. Koruncuk Vakfı bu projeyle, Koruncukköylerde yaşayan ortaöğretim çağındaki kız çocuklarının hayallerindeki üniversiteyi kazanabilmeleri için gereken eğitim desteğini sağlamayı amaçlıyor. 

Koruncukların nitelikli ve kesintisiz eğitime erişmesi için gereken desteğin yıllık 4000 TL olduğu belirtiliyor. Koruncuk Vakfı, 70 katılımcının desteği ile 50.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

Paylaşımcı Toplum Derneği – Geleceğin Hekimlerini Destekliyoruz Projesi

 

Temelde "sosyal eşitsizliğe karşı" faaliyet göstermek için kurulmuş bir sivil toplum örgütü olan Paylaşımcı Toplum Derneği, çağın getirdiği her türlü sosyal eşitsizliğe karşı çözüm üretip, dayanışma sergilemeyi amaçlıyor. Geleceğin hekimlerinin yanında olan dernek, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine bir dönem boyunca, çağın getirdiği tüm sosyal eşitsizliklerin aşılmasına katkı sağlamak için burs desteğinde bulunuyor. 1 öğrencinin bir yıllık burs miktarı 5.000 TL olarak belirleniyor. Dernek, 30 katılımcının desteği ile 100.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

SMADER – SMA Hastalarına Rahat Bir Nefes Projesi

 

SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği'nin (SMADER) bünyesinde SMA hastası bireyler, hasta yakınları ve uzman kişiler yer alıyor. Dernek, SMA Hastalarına Rahat Bir Nefes Projesi” ile akciğer içinde sekresyonu olup, öksürerek çıkarmakta zorlanan SMA hastalarına, rahat nefes alabilmeleri için evlerinde kullanmaları gereken öksürtme cihazı temin etmeyi amaçlıyor. Bir öksürtme cihazının bedelinin 46.000 TL olduğu belirtiliyor. Dernek, Eker I Runda 10 katılımcının desteğini almayı hedefliyor.

 

TEGV – Bursada Geleceği Eğitimle Dönüştürelim Projesi

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), ilköğretim çağındaki çocukların daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Vakıf, kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğa verdiği eğitim desteğini on binlerce gönüllüsü ile gerçekleştiriyor. TEGV, imkânları kısıtlı bölgelerde yer alan 55 etkinlik noktasında” ilköğretim çağındaki çocuklara; fenden matematiğe, okumadan bilişime, sanattan yabancı dile birçok farklı alanda eğitim desteği sağlıyor. TEGV, 10 katılımcının desteği ile 15.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

TEMA Vakfı – Ağaç Kardeşliği Projesi

 

TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etme, toprağı koruma ve sürdürülebilir yaşam amacıyla çalışıyor. Türkiyenin doğasını koruma hedefiyle, ülke çapında eğitim, ağaçlandırma, kırsal kalkınma ve savunuculuk çalışmaları yürütüyor. TEMA Vakfı, Ağaç Kardeşliği” projesi kapsamında uygulanacak doğa eğitim programıyla; çocukların doğada yaşayarak öğrenmesini sağlamayı, doğayla azalan ilişkilerini güçlendirmeyi ve çocuklar için oluşturacağı Hayrettin Karaca Ağaç Kardeşliği Ormanı’yla erozyonla mücadeleye katkı sunmayı amaçlıyor. TEMA, 20 katılımcının desteği ile 10.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

 TEV – Yarıda Kalmasın Projesi

 

Türk Eğitim Vakfı (TEV); başarılı fakat maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek, Türkiyenin aydınlık geleceğine ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekliyor. Binlerce öğrenci en temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı için okulu bırakmayı düşünüyor. TEV, maddi, sosyal ve psikolojik zorluklar nedeniyle okula dönememe riskiyle karşı karşıya olan öğrencilere sunduğu burs imkânı ile eğitimlerine devam etmelerini sağlıyor. Bir üniversite öğrencisinin 1 yıllık eğitim bursunun 11.925 TL olduğu belirtiliyor. TEV, 100 katılımcının desteği ile 59.625 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

Tohum Otizm Vakfı – Eğitim İle Otizmli Çocuklara Umut Ol Projesi

 

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, otizmli çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla kâr amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden beri çalışmalarına devam ediyor. Eğitim her çocuğun anayasal hakkı ancak otizmli çocuklar bu haklarına ulaşamıyor. Otizmli çocukların tek çareleri olan yoğun, sürekli ve özel eğitime kavuşmaları için Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumları'nda eğitim almaları sağlanıyor. 1 otizmli çocuğun 1 senelik özel eğitim maliyetinin 39.497 TL olduğu belirtiliyor. Tohum Ot

izm Vakfı, 100 katılımcının desteği ile 78.994 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

UNICEF – Kızlara Söz Ver Projesi

 

Dünyanın öncü çocuk hakları savunucusu olan UNICEF (B.M. Çocuklara Yardım Fonu), çocukların sağlığı, eğitimi ve korunması ile ilgili çalışmalar yürütüyor. UNICEF Türkiye Milli Komitesi, çocukların ihtiyaçları ile ilgili kamuoyu bilinci oluşturuyor; özel sektör, kişi ve gruplarla iş birliği yaparak kaynak geliştiriyor. UNICEF Türkiye, dezavantajlı bölgelerdeki kız ve erkek çocuklarının; çocuk hakları, cinsiyet eşitliği konularını öğrenmesini, problem çözme, kendini tanıma ve ifade etme becerilerini edinmesini destekliyor. Kız çocuklarını güçlendiren UNICEF, 10 katılımcının desteği ile 10.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

 

Türk Eğitim Derneği – Eğitim Değiştirir Projesi

 

Türk Eğitim Derneği, 1928 yılından beri yürüttüğü eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla devlet okullarında okuyan ve maddi imkânı yeterli olmayan başarılı çocuklara burs sağlıyor. 1 öğrencinin 1 yıllık burs bedelinin 3.500 TL olduğu belirtiliyor. Dernek, Eğitim Değiştirir” projesi kapsamında 10 katılımcının desteği ile 35.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Basın Bildirisi Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *