«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Android Yüksek Pil Tüketimini Azaltma Yöntemleri

Android Yüksek Pil Tüketimini Azaltma Yöntemleri

Android Yüksek Pil Tüketimini Azaltma Yöntemleri

Android telefonlardaki pil tüketiminin iOS kadar performanslı olmasığı inancı nedense çok yağın. Android cihazlarda yüksek pil tüketimi nedeniyle pil tüketimini azaltmanın birçok ipucu bulunuyor. Bu bağlamda çeşitli eylemler telefon kullanıcılarını bekliyor. Pil ömrünü uzatacak adımlar atarak pil tüketimini azaltabilir ve şarj kullanım sürelerini uzatabilirsiniz.

Ekran Parlaklığının Azaltılması

Telefonunuzun en çok pil enerjisini harcayan kısımlarından biri ekran parlaklığıdır, bu yüzden parlaklığı minimuma indirin. Telefon ekranlarınız en yüksek kalitedeki Full HD TV ekranlarından bile daha ileri teknoloji içermesinin yanı sıra öğle güneşine dayanacak kadar da parlaktır. Bu durumda güneşli bir ortamda bile ekran karartılmış olsa bile görülebiliyor.

Senkronizasyonun Kapatılması

Android cihazı senkronize ederek, yüksek pil tüketimini azaltmanın yollarından birini gerçekleştirmiş olursunuz. Senkronizasyona örnek olarak, Samsung telefonunuzun kişilerini Facebook kişilerinizle senkronize etmek gibi istenen işleri yapar. Bu bilgiler ışığında eşleştirme işlemi senkronizasyon anlamına gelir. Bu bakımdan senkronizasyonun aktif olması ile Wi-Fi veya interneti kullanmak sürekli olacağından bu telefonun uyku moduna geçmesini engelleyecek ve pil tüketimini hızlandıracaktır.

Gereksiz Uygulamaların Silinmesi

Telefonunuzdaki tüm uygulamalar arka planda çalıştığı için uygulamalar sürekli olarak yeniden başlatılıyor ve pilin tükenmesine neden olur. Bu durumda cihazın hafızası kullanıma bağlı olarak azalır. Kullanılmayan uygulamaları cihazdan kaldırarak gömülü uygulamaların RAM’i doldurmasını önleyebilirsiniz.

Arka planda uygulamalarını yenilemeyi kapatmak için Ayarlar > Uygulamalar’a gidin ve her uygulamaya tek tek dokunun. Arka planda uygulamalarında yenileme ayarını bulun ve kapatın.

GPS ve İnternetin Kapatılması

Telefonunuzun internet bağlantısını kesmeden pil kullanımında tasarruf edebilirsiniz. İşte  bu sırada GPS fonksiyonunu kapatmak özellikle fayda sağlar. Bu durumda GPS, konum servislerini kullanmanın yanı sıra arka planda da çok fazla pil tüketir. Bunun için konumlandırma için sadece GPS’i açmak daha faydalıdır. Ayrıca hücresel veri bağlantısı yerine Wi-Fi bağlantısı kullanmak pil tüketimini azaltabilir.

Bir uygulamanın konum servislerini kullanım dışı bırakmak için Ayarlar > Konum’a gidin ve uygulamaya dokunun. Konum erişimine izin ver iznini ayarlarda kapatmak cep telefonunuzu daha verimli hale getirebilir.

Kalitesiz Şarj Aletleri Kullanımının Önüne Geçilmesi

Telefonunuzun pil tüketimini, özellikle de şarj cihazları da artmasına neden olur. Kalitesiz ürünlerin (ucuz ürünler olarak adlandırılan) kullanılması nedeniyle, telefon yavaş ve verimsiz şarj olabilir ve pil ömrü normalden daha fazla etkilenebilir.

Uygulamalarınızı güncelleyin.

Güncellenmemiş uygulamalar arada sırada pilinizi tüketebilecek hatalar içinde barındırabilir. Uygulamanızı güncellemek için Google Play Store’a gidin ve Menü düğmesine (üç yatay çizgi) tıklayın. Uygulamalarım ve Oyunlarım’ı seçin, ardından güncellenmesi gereken herhangi bir uygulamanın yanındaki Güncelle’ye tıklayın.

Batarya Kontrolünün Sağlanması

Kullanım süresi arttıkça telefonunuzun pili yıpranabilir. Bu bağlamda pil performansı düştükten sonra oldukça çabuk tükenebilir. Pil performansı özellikle iki yıl sonra %20’ye kadar düşebilir. Pil sağlığı %80 olan bir pili değiştirerek pil sağlığını iyileştirebilirsiniz. Bu bakımdan Android, yüksek pil tüketimini azaltmanın yollarından biri pili değiştirmektir.

Android’in pil tüketimi Yazımızı kısaca Özetleyelim

  • Ekran parlaklığını kısın.
  • Arka planda uygulama yenilemeyi kapatın.
  • Kullanmadığınız uygulamaları kapatın.
  • Güç tasarrufu modunu kullanın
  • İhtiyacınız olmayan uygulamalar için konum hizmetlerini devre dışı bırakın.
  • Uygulamalarınızı güncelleyin.
  • Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayın.

Yukarıdakilerin hepsini denediyseniz ve piliniz hâlâ çabuk bitiyorsa telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekebilir. Bu, tüm verilerinizi silecektir, bu nedenle önce yedeklemeyi unutmayın. Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamak için Ayarlar > Sistem > Gelişmiş > Sıfırlama seçenekleri’ne gidin ve Fabrika ayarlarına sıfırlama’ya dokunun.

Birbiral.com blog servisi sundu.

Bir Cevap Yaz

Basın Bildirisi Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *